Wat is linkbuilding? En waar heb je het voor nodig?

Wat is linkbuilding? Een vraag die misschien wel te weinig wordt gesteld. Mensen zijn geneigd om te doen alsof ze precies weten waar ze het over hebben als het gaat om linkbuilding. De algehele tendens is dat linkbuilding iets te maken heeft met je website en linkjes. Veel verder komen de meeste mensen niet. Toch is linkbuilding een belangrijk aspect van jouw online strategie. Die strategie begint bij het begin. Je maakt een goede, sterke website. Maar dan ben je er nog niet. Je zult er hard aan moeten trekken om die website bovenaan in Google te krijgen. Hiervoor kun je een marketing bureau in de arm nemen.

Ondertussen is de vraag "wat is linkbuilding?" nog steeds niet beantwoord

De originele vraag "wat is linkbuilding?" staat er nog steeds. Dat heeft er vooral mee te maken dat het geen vraag is die je zomaar even beantwoord. Wat is linkbuilding? Ja, wat is dat eigenlijk. De omschrijving van linkbuilding is volgens Wikipedia "het genereren van links vanaf externe webpagina’s naar een specifieke website, met het doel een hogere waardering voor een zoekmachine zoals Google te behalen op voor die webpagina relevante trefwoorden". Kort gezegd: je wilt ervoor zorgen dat backlinks naar jouw website verwijzen zodat Google jouw website steeds voorbij ziet komen.

Nu denk je misschien dat je dat wel even regelt

Je dropt gewoon op iedere social media pagina een link naar jouw website of je maakt zelf een Wikipedia pagina aan. Maar het gaat verder dan dat. Om te beginnen moet je bepalen op welke zoekwoorden je gevonden wilt worden. Ben je hovenier? Dan is het nu de tijd om gevonden te worden op "snoeien". Verkoop je kinderkleding? Dan kun je nu de zoekterm "meisjes zomerjurkje" gaan aanjagen. Dit lukt echter niet zomaar. Je zult hier flink voor aan het werk moeten. En dus is het altijd verstandig om een marketing bureau in te schakelen. Zij weten van de hoed en de rand en kunnen je prima adviseren.

Laat het marketing bureau het voor je regelen

Als je het heel interessant vindt om er zelf achter te komen hoe jouw website hoger kan gaan ranken in Google, dan kun je je inlezen, filmpjes kijken en laten informeren door werkelijk iedereen. Maar ligt je interesse daar niet direct en heb je er eigenlijk ook geen tijd voor om je te verdiepen in de materie, dan is het inschakelen van een marketing bureau de perfecte oplossing. Zij kunnen je alle linkbuilding uit handen nemen.