Kies voor agriturismo in Spanje

Als je op vakantie gaat kun je ook kiezen voor Agriturismo in Spanje. Agriturismo is ontstaan op het platteland en houdt zoveel in dat je als toerist overnacht op een landelijke locatie en vaak ook bij de eigenaar gezellig aanschuift tijdens het eten.
Hoe is het ontstaan?

In het geval van agriturismo heeft de eigenaar van een boerderij of ander landelijk onderkomen er voor gekozen om ook onderdak te bieden aan toeristen. Dit is vaak ontstaan uit het feit dat ze niet voldoende inkomsten konden verkrijgen uit alleen het boerenbedrijf en op zoek gingen naar extra verdiensten. Als toerist maak je op deze manier kennis met het land en de mensen zelf en pik je zo zeker je graantje mee van de cultuur die het land eigen is.

Kies voor Refugio Marnes

Als je op zoek bent naar een leuke landelijke vakantie waarbij je fijn kunt wandelen en ook nog een kennismaakt met de lokale bevolking en cultuur is een verblijf in het Refugio Marnes zeker aan te raden. Deze accommodatie ligt aan de Costa Blanca en je vindt er als toerist rust op een verbouwde finca (boerderij) die bestaat uit verschillende verblijven.
Hoe ziet het eruit?

Het eerste verblijf is La Finca, de oorspronkelijke boerderij waarin 3 kamers gevestigd zijn. In Los Establos (stallen) bevinden zich tevens 3 kamers en op het landgoed zelf bevindt zich nog het vakantiehuis La Ruina of kun je kiezen voor een luxe tent. Welke verblijfsmogelijkheid je ook kiest, je kunt altijd gebruik maken van de service van een B&B en zo iedere morgen aanschuiven en genieten van de plaatselijke specialiteiten.
Voordelen van agriturismo

Groot voordeel van agriturismo is dat het rustig is en niet overspoeld wordt door massatoerisme. In de omgeving van de finca kun je talloze wandelingen ondernemen, zowel door landelijke gebieden als grotere steden zoals Alicante en Valencia. De kleine bergketen Sierra de Bernia ligt ook in de nabijheid en daar kun je ook genieten van de ruige natuur die Spanje te bieden heeft.
Ook voor een luxere vakantie geschikt

Een verblijf in Refugio Marnes is zeker niet alleen geschikt voor een sobere vakantie. De kamers zijn net en beschikken over goede voorzieningen en je mag ook gebruik maken van het zwembad dat er is. Dit betekent dat je na een flinke wandeling lekker tot rust kunt komen in het verkoelende water.