Gaming pc aanschaffen

De afgelopen dertig jaar zijn de technologische ontwikkelingen op het gebied van videogames gigantisch geweest. De grafische kwaliteiten van de games zijn beter geworden en ook de werelden van spelen zijn een stuk groter dan eerst. Maar om deze games te kunnen spelen heb je ook een steeds meer geavanceerde computer nodig. Natuurlijk zijn er ook mensen die op een console spelen maar als je graag shooters speelt is een game pc een betere optie. Daarnaast kun je een sterke computer ook voor veel andere werkzaamheden gebruiken. Wanneer je werkt als video editor, fotograaf of grafisch designer dan is een sterke werk desktop ook een belangrijk element. Dus je besluit om een gaming PC aan te schaffen. Maar hoeveel kost dat eigenlijk? Hoeveel een gaming pc kost hangt van veel factoren af. In dit artikel bespreken we de kosten van een gaming pc.

Bouwen, samenstellen, kant en klaar

Er zijn verschillende manieren waarop je een gaming pc kunt aanschaffen. De gemakkelijkste manier is om een kant en klare pc te kopen bij bijvoorbeeld mediamarkt. Een dergelijke pc kun je vinden bij bijvoorbeeld Mediamarkt. Het voordeel is dat alle onderdelen van de pc al zijn gekozen en samengesteld. Daarnaast zijn deze pc’s vaak wat goedkoper maar zijn ze qua samenstelling ook minder goed. Daarom kan het een beter idee om een pc zelf te bouwen. Voor de echte enthousiast is er de optie om zelf een pc te bouwen. Wanneer je zelf een pc bouwt kun je helemaal zelf besluiten welke verschillende onderdelen je wilt gebruiken. Wil je een sterke processor en een sterke videokaart in een normale, gesloten case? Prima mogelijk. Of wil je bijvoorbeeld heel veel een computer met veel RGB-verlichting en een glazen zijkant en een zelfgebouwde waterkoeling. Dat is ook mogelijk. Natuurlijk is het bouwen van een eigen gaming pc wel een uitdaging. Je zult zelf alle onderdelen moeten sourcen, zorgen dat op elkaar passen en aangezien het gevoelige apparatuur is zul je ook voorzichtig moeten bouwen.

Laten samenstellen

Je kunt ook je computer laten samenstellen maar zelf de onderdelen uitkiezen. Er zijn webshops waar je gemakkelijk specifiek de onderdelen die jij wilt kunt uitkiezen maar waar de computer en onderdelen dan voor je gebouwd worden en de volgende dag worden bezorgd. Op deze manier heb je een specifiek voor jezelf gebouwde computer maar hoef je niet zelf al het werk te doen.