Goede brandwerende coating aanbrengen

brandwerende coating aanbrengen

Brandwerende coating aanbrengen in gebouwen die niet voor bewoning zijn gemaakt, komt steeds vaker ter sprake. Vooral in gebouwen zoals ziekenhuizen en bedrijven is veiligheid een must. Ook in woningen natuurlijk, maar daarvoor gelden andere regels. De brandveiligheid waar ik het hier over heb is te vinden in utiliteitsgebouwen.

Heat Barrier is een bedrijf die hier heel veel over weet te vertellen. Zij hebben al diverse projecten kunnen afronden en een paar daarvan zijn te vinden op hun site. Hier zie je verschillende foto’s verschijnen van eerder gemaakte projecten.

brandwerende coating aanbrengen

Op metaal, brandwerende coating aanbrengen

Veel nieuwe panden moeten voldoen aan bepaalde veiligheidsvoorschriften. Deze staan allemaal in een bouwbesluit omschreven. Een gebouw wordt meestal door het plaatsen van een staalconstructie gebouwd. Door hier een special coating op aan te brengen is dit langer bestand tegen brand. Mocht er brand zijn uitgebroken duurt het langer voordat een gebouw helemaal in kan storten. In dit geval telt elke minuut en dat is alleen maar beter voor het in veiligheid kunnen brengen van de mensen die zich in het gebouw bevinden.

Zo weet Heat Barrier veel meer te vertellen over deze veiligheidsvoorschriften en deze in de praktijk uit te voeren.