Genieten van de rust

Vakantie in Drenthe

Ben je een liefhebber van rust dan moet je zeker eens een vakantie in Drenthe vieren, perfecte regio om te fietsen en te wandelen. Maar even lekker rustig op een stoel zitten met een goed boek is ook heerlijk om te doen, Drenthe is geschikt voor jong en oud. Campings en bungalowparken wisselen elkaar af, het hart van de provincie is erg populair bij vakantiegangers. Hier vind je de typische brinkdorpen en is de natuur op zijn mooist, rond Emmen is het allemaal wat meer bebouwd en meer industrie. Daar is het ook minder aantrekkelijk om op vakantie te gaan.

Altijd iets te zien buiten

Je kunt wel stellen dat Drenthe een soort van groot openluchtmuseum is, veel hunebedden en grafkamers uit de prehistorie. Het zijn de oudste monumenten die je in Nederland vindt, in de ijstijd zijn de zwerfkeien mee naar Nederland genomen. Wist je dat het oudste hunebed meer dan twintig meter lang is? Voor de kinderen is een vakantie in Drenthe leerzaam en interessant, zij kunnen veel leren over de geschiedenis van de regio. Het Geopark is een prachtig natuurgebied waar je lekker kunt wandelen en fietsen.

Vakantie in Drenthe

Met de kinderen naar Exloo

Exloo is een typische plaats waar je met kinderen naartoe kunt gaan, de kinderdierentuin en Kabouterland zijn erg leuk om een kijkje te nemen. Vaak worden er leuke dingen voor kinderen georganiseerd en het ligt in een omgeving met veel bossen. Lekker wandelen of een ritje te paard is erg leuk om te doen, bij een vakantie in Drenthe mag je zeker dit leuke dorp niet overslaan. In de omgeving zie je het ene na het andere dorpje, waar je ook kijkt je komt de typische dorpsgezichten overal tegen. Door de schitterende natuur, fiets je eenvoudig van het ene dorpje naar het andere dorpje.