Een klein tuinhuis met veel hoeken? Het kan!

klein tuinhuis

Je wil een tuinhuis maar je tuin is eigenlijk veel te klein? Dat geeft helemaal niet. Tegenwoordig zijn er namelijk allerlei varianten van deze handige huisjes. Een klein tuinhuis hoeft niet meer plek in beslag te nemen dan een paar vierkante meter. En er zijn een heleboel varianten om uit te kiezen.

Veel hoeken in je huis

klein tuinhuis

Wanneer je tuinhuis niet tegen een zijwand of schutting aan staat dan kan het leuk zijn om te gaan voor een model met veel hoeken. Dit staat chique en geeft je tuinhuis net even dat extraatje waardoor het niet alleen een doos hout is maar echt iets bijzonders om naar te kijken. De achthoekige tuinhuizen zijn erg populair maar er zijn nog meer varianten. Zeshoekig is misschien prettiger om het wat rustiger te houden in de inrichting van je tuin. 

Wat voor dak en hout?

Je kunt natuurlijk ook gewoon voor een rechthoekig of vierkant tuinhuisje gaan. Als je kiest voor een bijzondere houtsoort zoals douglas dan zal je tuinhuisje alsnog de show stelen. Het dak dat je kiest heeft daarnaast veel invloed op de algehele uitstraling. Want wil je een klassiek puntig dak? Dat staat hartstikke leuk. Een plat dak kan echter ook prettig zijn.