Een coverband voor elke stijl

Ga voor jouw smaak
Iedereen heeft wel een muzieksmaak; een coverband is als geen ander in staat om die muzieksmaak te vertolken. Wanneer je een feest wil organiseren waarbij de stemming er goed in komt is het zaak om een goede muzikale omlijsting te verzorgen. In het verleden was het zo dat je dan een cd opzette of dat je een mp3 playlist startte, maar en coverband is het alternatief wat van iedere bijeenkomst een feestje maakt. Er is een enorme diversiteit aan coverbands in ons land en we hebben een paar soorten voor je toegelicht.

Top 2000 hits
De top 2000 is een top die ieder jaar vanaf de kerstperiode wordt uitgezonden op de radio. Je hoort muziek die eigenlijk uit alle jaren is verzameld. De bekendste hits en de beste meezingers worden gespeeld, en er zijn dan ook coverbands die deze muziekstijl ten gehore brengen. Ze kennen het hele repertoire en wanneer je ze uitnodigt om bij jouw feest muziek te komen maken zal er eerst worden gevraagd naar de persoonlijke hits van jou en van je gasten. Vervolgens zullen ze op het podium worden neergezet met respect naar de artiest die de hit van oorsprong uitvoerde; je beleeft de top 2000 het hele jaar door.

Rockabilly stijl
Organiseer jij een feestje waarbij de vetkuiven ruimschoots vertegenwoordigd zullen zijn, dan is een coverband die rockabilly hits vertolkt een graag geziene act. Schakel je de diensten van deze band in, dan is het een top idee om jouw gasten te vragen eveneens in deze stijl verkleed te komen. Je weet dan heel zeker dat de voetjes al snel van de vloer gaan en dat er volop plezier wordt gemaakt. Een rockabilly band zal bestaan uit een bassist en een gitarist, vaak aangevuld met nog een drummer. Deze band mag dan klein zijn qua formatie, de hoeveelheid entertainment die er wordt gebracht is groots.
Cover in the house

Wie van de stijl van de nineties houdt kan bij een coverband zijn hart ophalen. Niet alleen wordt er aandacht besteed aan de vocale nummers die bekendheid kregen; ook de house stijl waarop destijds iedereen los ging wordt op het podium vertolkt. Fans van bands als Rammstein zullen verheugd zijn dat er coverbands bestaan die deze extreme muziekstijl met de nodige dramatische aankleding op het podium weten te vertolken. Een coverband mag dan wel niet het origineel zijn; de muziek is doorgaans van een goed niveau.