De Prusa i3 MK3S kiezen

Wat is een reden om voor de Prusa i3 MK3S te kiezen? Wie al langer met 3D printers werkt, weet al dat de MK3 voor kwaliteit staat. Dat er nu in de vorm van de MK3S een upgrade is, is dus alleen maar als een verbetering te zien. Al het goede is behouden, maar daar is dan nog eens meer goeds bovenop gedaan. Daardoor is het nog beter mogelijk om allerlei soorten ontwerpen te maken. Het is goed om dit eens te bekijken. Op die manier is te zien wat deze printer precies te bieden heeft.

Een moderne 3D printer
De Prusa i3 MK3S is in de eerste plaats alles wat een moderne 3D printer moet zijn. Dat komt doordat er goed naar de gebruikers is geluisterd bij de ontwikkeling. In de fase die vooraf is gegaan aan het ontwikkelen, is gekeken naar welke zaken beter konden. Daardoor is het dus nog beter mogelijk om precies de prints te maken die je wil maken als ondernemer of ontwerper. Dit zijn zaken die het bekijken zeker ook waard zijn. De verbeteringen zijn op duidelijke vlakken te vinden. Hier kan iedere ondernemer direct optimaal van profiteren bij gebruik ervan.

Nieuwe kijk op filament
De belangrijkste ontwikkeling die in de Prusa i3 MK3S is terug te vinden, is de verandering in de filamentsensor. De oude werkte niet altijd optimaal met alle soorten filament. Dit is nu wel anders. Er is daarbij gekozen voor de optische variant. Deze werkt nog beter dan de analoge. Op die manier is daardoor met elk type plastic te werken. Daarnaast is het ook zo dat het eindresultaat een stuk beter wordt. Dat is voor iedereen uiteindelijk de belangrijkste factor die de doorslag zal geven bij het maken van een keuze. Er is echter nog meer veranderd.

Verbetering in de betrouwbaarheid
3D printen is nog altijd een secuur werk. Dat betekent dus ook dat de printer die hiervoor gebruikt wordt van hoge kwaliteit moet zijn. Daarom is de betrouwbaarheid van de Prusa i3 MK3S verder verhoogd. Dit komt bijvoorbeeld doordat de extruder op een andere manier in de printer is verwerkt. De stand ten opzichte van de X-as en de Y-as is flink verbeterd. Dit leidt uiteindelijk tot betere prints waar veel mee te bereiken is. Vooral voor ondernemers zijn dit natuurlijk belangrijke verbeteringen die veel goeds kunnen betekenen. Neem dit dus ook mee in de overwegingen bij een aanschaf.