De onderdelen van een game pc

Videogames ontwikkelen zich snel en elk jaar worden er weer games uitgebracht met betere graphics, betere gameplay en grotere werelden om te ontdekken. Maar dat betekent tegelijkertijd ook dat de games steeds groter worden qua hoeveel computerkracht en opslagruimte ze nodig hebben. Daarom wordt er elke paar jaar een nieuwe console uitgebracht. Denk aan de Playstation en Xbox consoles. Maar niet iedereen wil op een console spelen. Er zijn ook altijd veel mensen die liever op een computer spelen. Tegenwoordig zijn er dan ook steeds meer mensen die ervoor kiezen om een speciale gaming pc aan te schaffen. Dit is een premium, vaak wat duurdere computer die de kracht heeft om zware spellen te draaien. Maar wat zit er precies in zo’n game pc? En hoe schaf je een goede game pc aan? Dat is wat we in dit artikel bespreken.

Onderdelen

Wanneer je nieuwste computer games wilt spelen dan zijn er een aantal onderdelen van de computer die het belangrijkst zijn voor het goed werken van de computer. Het hart van de pc is natuurlijk de processor. Dit is het onderdeel dat alle rekenkracht heeft. Om zware videogames goed af te spelen zul je een hoogwaardige processor nodig hebben. Je zult waarschijnlijk kiezen voor een AMD Ryzen of een Intel I7 of I9 serie. Daarnaast wil je natuurlijk ook een goede videokaart hebben. De meeste mensen die een goede game pc willen aanschaffen zijn zich bewust van het belang van deze onderdelen. Maar er mag niet vergeten worden dat de rest van de computer ook ontzettend belangrijk is. Denk bijvoorbeeld aan de koeling. Met een hoogwaardige processor zul je ook een goede koeling nodig hebben om te voorkomen dat je pc verhit raakt. En werkgeheugen is ook heel belangrijk.

Zelf bouwen, kant en klaar of samenstellen

Wanneer je een gaming pc wilt aanschaffen zijn er in principe drie manieren waarop je dat kunt doen. Het is mogelijk om de pc kant en klaar te kopen bij bijvoorbeeld mediamarkt. Dit is over het algemeen een goede optie maar heeft wel als nadeel dat deze pc’s meestal niet zo nauwkeurig zijn samengesteld. Een beter optie is dan ook zelf samenstellen en laten bouwen. Er zijn verschillende bedrijven waar je zelf de onderdelen kunt kiezen en dus een gehele pc zelf kunt samenstellen zonder dat je deze zelf hoeft te bouwen. Dat wordt voor je gedaan. De laatste optie is zelf de onderdelen aanschaffen en de pc ook helemaal zelf bouwen. Dit is natuurlijk best spannend maar er zijn veel hobbyisten die ontzettend veel plezier hebben in het bouwen van een eigen game pc.