Backlinks kopen, is dat aan te bevelen?

Stel je hebt een ontzettend goede website, waar je veel welgemeende complimenten over krijgt van familie, vrienden en kennissen. Je hebt er veel tijd en energie in gestoken, maar op de een of andere manier wil hij maar niet gevonden worden. Niemand begrijpt het, want je schrijft echt goede teksten, maakt bijzonder mooie foto’s en plaatst zelfs met grote regelmaat video’s en blogs. Wat kun je dan doen om bezoekers te trekken? Zou het kopen van backlinks misschien een optie zijn?

Linkjes kopen?

Je bent misschien in een steegje achteraf weleens door een junk aangesproken, “Fietsje kopen?” Een vergelijkbare toon lijkt er soms te spreken uit van die irritante junkmails die door je mailprogramma goddank regelrecht je spambox in worden verwezen. In dat geval weet je dat er geen twijfel over kan bestaan dat het om een malafide bedrijf gaat. Soms echter, is een mail van een aanbieder verrassend goed opgesteld en heel verleidelijk: dan weet degene de je heeft gevonden je bijna te overtuigen dat het bedrijf waar hij of zij voor werkt je site een enorme boost kan geven voor een heel klein bedrag. Je bent nog maar een paar muisklikken verwijderd van een nieuwe episode in de geschiedenis van je site.

 

Betrouwbare partner

Trap er niet in. Die boost komt er misschien wel, maar is van een zeer tijdelijke aard. Een laag bedrag voor een heleboel backlinks is onlogisch. Het kan niet anders dan dat deze op een illegale manier zijn gereproduceerd. Plagiaat en kunstmatige vermenigvuldiging wordt hierbij niet geschuwd. Doe goed onderzoekwerk en selecteer een bedrijf dat wel eerlijk zaken doet. Besteed de linkbuilding uit aan een bedrijf dat bekend is met de strategieën van Google.

 

Stijgende lijn

Zo’n partij weet ten eerste waar de beste plekken zijn om een link uit te zetten en ten tweede hoe deze te integreren in goede teksten. Het slaat misschien een bres in je budget maar uiteindelijk ben je erbij gebaat. Na ongeveer twee weken begint je bezoekersaantal voorzichtig toe te nemen en op zijn laatst drie maanden later kun je de tijd niet meer heugen dat je ooit verlegen zat om publiek.